Selecteer een pagina

Xior Black Box in Groningen: Elektronische toegangscontrole voor studentenhuisvesting

feb 27, 2021 | Algemeen, Huisvesting

Xior Student Housing N.V. realiseerde 225 studentenwoningen in het voormalige kantoorgebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade in Groningen. Dit pand staat onder Groningers beter bekend als de Zwarte Doos. Xior doopte het pand daarom om tot Black Box en schakelde Team 4 Architecten in voor een ingrijpende transformatie. Elektronische toegangscontrole is daarin onmisbaar en hiertoe werkt Xior al vele jaren samen met SimonsVoss en installatiepartner Doomtech.

Het project

UITVOERING

Q4 2020

INSTALLATIEPARTNER

Doomtech

OPLOSSING

276 offline cilinders in de appartementen. Paslezers bij de buitendeuren.

Securitas verzorgt 24/7 support bij sleutelverlies. Bij verlies van een sleutel (tag) belt de student het noodnummer. Securitas blokkeert vervolgens de tag en geeft een nieuwe uit.

Het belang van elektronische toegangscontrole in studentenhuisvesting

Met bijna 40 panden alleen al in Nederland is voor Xior elektronische toegangscontrole in studentenhuisvesting een groot voordeel voor het beheer ervan.

Autorisaties voor gebouwen of specifieke ruimte regelt Xior op afstand. Als een student een tag of transponder kwijtraakt, bellen zij het supportnummer om de tag te blokkeren, op afstand de noodkluis te laten openen en een nieuwe tag te laten programmeren.

Als een tag gevonden wordt, ziet de huismeester of facilitair management wie de eigenaar is. Zij retourneren of herprogrammeren de tag.

Met mechanische sleutels zou dit een veel zwaardere belasting voor de huismeester betekenen. Die moet dan de nieuwe sleutel regelen, sleutels bij laten maken of zelfs sloten laten vervangen met alle bijbehorende sleutels.

Een elektronisch sluitsysteem scheelt niet alleen veel gedoe, maar het is ook een waardevolle service naar de bewoners.

Met elektronische toegangscontrole is het voor beheerders ook mogelijk om, bij afwezigheid van de huismeester, vanuit een centrale locatie op afstand leveranciers binnen te laten voor reparaties of onderhoud.

Over Xior Studentenhuisvesting

Het Belgische Xior Student Housing NV biedt studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal. Hiertoe bouwen, ontwikkelen en exploiteren zij sinds 2007 hoogwaardige en betrouwbare studentenhuizen waarin studenten in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. Xior heeft een duidelijk doel: het ontzorgen van de studenten, zodat die zich op hun studie en een aangenaam studentenleven kunnen concentreren.

SimonsVoss Technologies - toegangscontrole - digitaal sluitsysteem - keyless security - access control

Afbeeldingen: Team 4 Architecten

Over Doomtech

Doomtech is al vele jaren installatiepartner en dealer van SimonsVoss Technologies. Hun team van vakspecialisten ontwerpt full service oplossingen voor elektronische, gecontroleerde toegang. Hiertoe inventariseert Doomtech de eisen en wensen, ontwikkelt een plan, installeert en test de soft- en hardware en stelt haar klanten in staat om zelf het systeem te beheren. Waar nodig levert Doomtech operationele ondersteuning.

Wil je er meer weten over dit project of onze andere projecten?