Selecteer een pagina

Wat Slimme Liften Doen Voor Je Terug-Naar-Kantoor-Scenario in 2021

mei 27, 2021 | Algemeen, Covid-19, Huisvesting, Kantoren

Een volle lift met uithijgende mensen: vóór Corona was dat al niet iets om naar uit te kijken, maar inmiddels moet er daarboven wel iets heel leuks te beleven zijn wil je die gok nog wagen. Terwijl de lift het belangrijkste vervoermiddel ter wereld is – of was.

Wereldwijd gingen er pré-Covid wereldwijd zo ongeveer een miljard mensen met de lift per dag. Dat is meer dan per bus, trein, vliegtuig of welk publiek transportmiddel dan ook.

Veel alternatief is er ook niet. Hoogbouw domineert de kantoren- en woningmarkt. En de trap moet je maar kunnen, of willen, naar de 12e etage. 

De Slimme Lift biedt wellicht verlichting. Deze industrie voorspelt een exploderende miljardenmarkt komende jaren. De voordelen zijn dan ook groot: energiebesparing, kortere wachttijden en betere sturing van de verkeersstromen. Dat is interessant in deze tijden van terug-naar-kantoor.

SimonsVoss Technologies - elektronische toegangscontrole - digitaal sluitsysteem - keyless security - access control - toegangscontrolesysteem

Bron: MDPI

Een mooie feature is ‘destination dispatch’: het liftsysteem groepeert passagiers op bestemming c.q. verdieping en reduceert daarmee wacht- en reistijd met de helft. Dat betekent minder mensen in de lobby, minder drukte in de lift en meer comfort en veiligheid.

Een nog slimmere lift detecteert zelfs groepen medewerkers en bezoekers via hun toegangspas en wijst hen een eigen lift toe. Dat vraagt dus om integratie met je toegangscontrolesysteem.

En daar komt het goede nieuws: dat laatste kan ook zonder een complete ombouw van je liftsysteem.

Een goede terug-naar-kantoor-aanpak benut de mogelijkheden het toegangscontrolesysteem.

Door vervolgens ook de lift onderdeel te maken van je toegangscontrolesysteem en  ook applicaties als ruimteplanning, werkplekreservering en bezoekersbeheer te integreren, vergroot je de grip op de verkeersstromen en zet je dus je eerste stap richting een slimme lift. Dat is snel en met beperkt budget te realiseren.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je toegangscontrolesysteem geschikt is voor eenvoudige en betrouwbaar integratie.

Daarna kun je wellicht de intelligentie van je liften verder uitbreiden. Sommige fabrikanten zoals ThyssenKrupp kunnen ook bestaande liftsystemen upgraden.

Ongetwijfeld zien we komende jaren nog veel mooie innovaties die liftgebruik veiliger en efficiënter maken.

Wil je meer weten over toegangscontrole voor je lift? 

Bel ons gerust op +31(0) 20 654 1882 (Nederland) of +32 (0) 33 444 863 (België). Of mail ons via nl-simonsvoss@allegion.com.