Selecteer een pagina

Toegangscontrole voor Wendbare Zorg

feb 11, 2022 | Algemeen, Covid-19, Gezondheidszorg

Rigide systemen staan snelle, belangrijke veranderingen in de zorg vaak in de weg. Dat is een probleem, want de behoefte aan flexibiliteit was nog nooit zo groot. Dat geldt zeker ook voor toegangscontrole, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de veiligheid, het comfort, de klantvriendelijkheid en de kostenbeheersing van zorginstellingen.

DRAADLOZE TOEGANGSCONTROLE VOOR WENDBARE ZORG

Zorginstellingen moeten wendbaar zijn: schaalvergroting- of verkleining, concurrentie, nieuwe diensten aanbieden, personeelskrapte en crisissituaties zoals Covid…. Huisvesting en systemen moeten dus net zo flexibil zijn als de instelling zelf.

We zijn niet voor niets de koploper in zorg: onze sluitsystemen zijn draadloos, flexibel en modulair. Met afstand het meest toekomstbestendige toegangscontrolesysteem ter wereld.

We krijgen regelmatig vragen over aanpassingen achteraf. Enkele voorbeelden:

Deuren met éénzijdige sluiting uitbreiden naar aan dubbelzijdig gecontroleerde deur.

Het bijplaatsen van een draadloos PIN-toetsenbord.

Met spoed (Covid-)ruimtes ombouwen zonder te boren in wanden en deuren. 

De cilinderlengte achteraf aanpassen bij het verplaatsen van de cilinders naar dunnere of dikkere deuren.

Integratie met intercom-, zorgoproep- en brandmeldsystemen.

Het upgraden van een offline naar een online systeem, bijvoorbeeld om deuren op afstand te openen en sluiten of real-time toegangsrechten te wijzigen.

TOEKOMSTBESTENDIGHEID IS EEN BELANGRIJKSE UITDAGING IN DE ZORG

We hebben talloze andere voorbeelden. Dit is allemaal mogelijk en het maakt je investering toekomstbestendig. Als zorginstelling moet je continu en snel kunnen veranderen. Onze draadloze systemen ondersteunen dat, zonder beschadiging van deuren of werken aan de infrastructuur.

Bovendien zorgen we dat alle onderdelen tot in lengte van vele jaren beschikbaar blijven en makkelijk integreren met nieuwere versies. Zo voorkom je vervelende verrassingen bij aanpassingen achteraf. Je hoeft geen onderdelen te vervangen en hebt geen gedoe met licenties. We hebben zelfs klanten die nog met onze systemen uit de jaren negentig werken.  

Toekomstbestendigheid is een belangrijke uitdaging voor de zorg. Draadloos, flexibel en modulair zijn daarom onze sleutelwoorden bij de ontwikkeling van onze systemen. Uiteraard vanuit de allerhoogste kwaliteitstandaarden. Made in Germany.

 

SimonsVoss Technologies - elektronische toegangscontrole - digitaal sluitsysteem - keyless security - access control - toegangscontrolesysteem

PRAKTIJKVOORBEELD:

Nieuwe beveiligingseisen door Covid-19

Voor een van onze klanten, een zorginstelling met tientallen locaties, bracht Covid-19 nieuwe uitdagingen voor de toegangscontrole op alle locaties.

Op hun woon-units in diverse plattelandsdorpen staat de voordeur altijd open. De hoofdentree gaat eigenlijk alleen maar ’s nachts dicht, overdag kan je gewoon naar binnen lopen. Tijdens de Corona-pandemie werd dat natuurlijk een probleem.

Op sommige locaties waren de buitendeuren al voorbereid met online beheerde sluitingen. Die konden ze eenvoudig op afstand her-programmeren. Maar op veel locaties was die voorbereiding nog niet gedaan. Toch konden ze ook die snel ombouwen naar online beheer, zonder vervanging van hardware. Dat maakte het beheer direct sneller, gemakkelijker en vooral veiliger. Alles gebeurt op afstand en niemand hoeft er dus met een laptop naartoe. 

Het Sint Trudo ziekenhuis in Sint Truiden (BE) werd in het begin van de Covid-pandemie overspoeld met patiënten en bouwde binnen een uur een complete afdeling om naar een afgesloten Covid-afdeling met strikte toegangscontrole en aangepaste rechten. Het draadloze sluitsysteem van SimonsVoss maakte dat zonder boren en ingewikkelde aanpassingen mogelijk.

WIL JE ER MEER OVER HOREN?

Als je interesse hebt in onze projecten en/of onze oplossingen voor elektronische toegangscontrole, dan kun je ons direct bellen op +31(0) 20 654 1882 (Nederland) of +32 (0) 33 444 863 (België). Of mail ons via .