Selecteer een pagina

Innovatief Sluitsysteem Voor Spectaculair Hoofdkantoor AFAS

nov 12, 2020 | Algemeen, Kantoren, Nieuws

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf met zo’n 500 medewerkers en een omzet van €166 miljoen in 2019. Zoals ze zichzelf omschrijven “een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers” die AFAS met een 9,4 voor klantvriendelijkheid beoordelen. AFAS ontwikkelt innovatieve ERP-software en is geprezen om haar maatschappelijke betrokkenheid. Met de AFAS Foundation steunt de organisatie inmiddels al zo’n 60 projecten die een positieve impact maken op de samenleving.

HET PROJECT

Het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software staat recht tegenover het amper 10 jaar oude hoofdkantoor in Leusden. In alle opzichten is het een spectaculair project, ontworpen door AFAS-oprichter Ton van der Veldt en zijn broer Steef, samen met Just Architects. AFAS Experience Center is volledig voorbereid op een samenleving die steeds verder digitaliseert en verduurzaamt. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderende manier van werken, leren en verblijven.

Het is een hypermodern complex van 62.000m2. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen en studio’s. Er is een restaurant met 700 plaatsen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. De diverse gebouwen staan met elkaar in verbinding en hebben verschillende functies en gebruikersgroepen.

Buiten vind je sportfaciliteiten, terrassen, wandelpaden, waterpartijen en terrassen. Onder het gebouw ligt de parkeergarage van twee verdiepingen met 760 plekken. 

Daarnaast is onder een halve glazen bol een apart en compleet, professioneel theatergebouw verrezen met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

In een interview met Sprout vertelt Ton van der Veldt over het bijzondere project.

“Mensen die ons bezoeken krijgen straks zó’n waanzinnige indruk, als ze aan komen rijden zien ze de koepel van het theater al. Dan lopen ze door het gebouw, en denken ‘jeetje, wat is dit gaaf’.”

DE UITDAGING

AFAS heeft bouwers en leveranciers maximaal uitgedaagd: het gebouw is multifunctioneel, de bouwplanning was ambitieus en de kwaliteitseisen waren hoog. AFAS wil op alle facetten de nieuwste en beste technologieën integreren.

Hoge eisen op alle fronten

De eisen van AFAS aan kwaliteit, design, duurzaamheid en flexibiliteit zijn ook hoog: het gebouw moet in alle opzichten een unieke ervaring zijn voor alle gebruikers.

Medewerkers, flexwerkers, klanten, leveranciers, theaterbezoekers en diverse andere gebruikersgroepen dienen zich in en rond de gebouwen welkom en veilig te voelen. Ook op lange termijn. 

Wat daarvoor vandaag de norm is, kan morgen volledig achterhaald zijn.

Controle blijft echter te allen tijde belangrijk. Wie mag zich waar en wanneer in het gebouw bevinden? Hoe flexibel is individuele toegang te organiseren? Hoe snel zijn mensen en ruimten beveiligd in paniek- of amoksituaties?

Er zijn veel variabelen en de toegangscontrole van het AFAS Experience Center moet tot in lengte van jaren in alle omstandigheden perfect functioneren.

SimonsVoss Technologies levert sluitsysteem Afas Experience Center

DUURZAAMHEID

Zo goed als energieneutraal

Groene sedum-daken

100% recyclebaar vilt klimaatplafondsysteem

Smart Buildingprincipes met inzet van sensoren

Zonnepanelen, warmtewisselaars, warmtepompen

Led verlichting

50 laadpalen voor elektrische auto’s

DE OPLOSSING

AFAS zoekt nadrukkelijk de balans tussen veiligheid en gastvrijheid. Dat vraagt om een integrale oplossing en goede samenwerking tussen de betrokken partners. De technologie voor het AFAS Experience Center is geïntegreerd door SimonsVoss Technologies en TKH SecurityHomij Networks was als ervaren partner verantwoordelijk voor de installatie.

De oplossing voor AFAS is geavanceerd:

  • Vergaande integratie van zowel hardware als software
  • Autorisaties via Data On Card technologie
  • Aangepast design van hardware
  • Voorbereiding voor gebruik met smartphones
  • Extreem lage batterijconsumptie

In de slider hieronder vind je de details.

VERGAANDE INTEGRATIE

Het geavanceerde SimonsVoss SmartIntego sluitsysteem is bij uitstek geschikt voor vergaande integratie zoals met het Security Management System van TKH SecurityDeze oplossing omvat naast paslezers, passen en beheersoftware ook innovatieve camerabeveiliging en parkeertechologie.

AANGEPAST DESIGN

De architect heeft vanwege het ontwerp gekozen voor bijzondere krukken van een andere fabrikant. Deze zijn probleemloos te combineren met de SimonsVoss SmartHandle AX. Bovendien is er voor een aangepast, zwart front gekozen. Met dit flexibele design heeft de architect alle vrijheid om ontwerp met functionaliteit te verenigen.

 

DATA ON CARD

Afas heeft gekozen voor Data-On-Card: de toegangspas van TKH bevat de toegangsrechten en geeft die via de paslezer door aan de digitale sluiting van SimonsVoss. Deze is gekoppeld met het beheersysteem van TKH Security.

VOORBEREID VOOR MOBIEL

Alle sluitingen zijn voorzien van Bluetooth Low Energy (BLE) waarmee Afas desgewenst de smartphone als sleutel kan inzetten en sluitingen eenvoudig mobiel uitgelezen kunnen worden.

ENERGIEZUINIG

SimonsVoss is batterijgevoed. Hiervoor hebben we ’s werelds meest efficiënte energiemanagement-technologie ontwikkeld. Het resultaat is een extreem lage batterijconsumptie tot wel 200.000 activeringen of maximaal 10 jaar stand-by.

Dit draagt bij aan het langdurig,  betrouwbaar functioneren van het sluitsysteem.

HET RESULTAAT

 Ondanks de complexiteit van het project en de Covid-19 impact in 2020 hebben TKH Security, Homij Networks en SimonsVoss Technologies het project geheel volgens planning voltooid.

Het eindresultaat is een prachtig bewijs van het belang van eenvoudige systeemintegratie en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners.

HEB JE EEN VRAAG OVER DIT PROJECT?

Wil je meer informatie over dit project of de mogelijkheden van een sleutelloze beveiliging voor jouw organisatie?

Harry Dansberg kan je er alles over vertellen. Je kunt Harry bereiken via 020 654 1882 of een email sturen naar nl-simonsvoss@allegion.com.