Selecteer een pagina

Hoe Een ‘Top-Secret’ Klant SimonsVoss Doorzaagt

jan 10, 2020 | Algemeen

Je toegangscontrole heeft veel impact op je business. En je systeem gaat lang mee. Logisch dus dat je je partner zorgvuldig kiest en je verdiept in zijn reputatie en track record.

Bij SimonsVoss hebben we een mooie klantenlijst opgebouwd. We draaien tenslotte al vele jaren mee in de top van onze industrie, en op mondiaal niveau als onderdeel van Allegion. Onze prospects en klanten horen dus ook graag onze ervaringen en in het bijzonder uit de projecten, de klanten, die ons als leverancier van toegangscontrolesystemen het meest uitdagen. Begrijpelijk, je wilt de proof of the pudding. 

Het is een simpele vraag. Maar helaas is het niet altijd zo’n eenvoudig antwoord. Want veiligheid betekent dikwijls ook vertrouwelijkheid, en daar hebben we in dit soort projecten regelmatig mee te maken. Hoe ver dat gaat, hangt helemaal af van het type klant, of soms zelfs de hele branche. ‘Top secret’ is in ons vak geen uitzondering. De projecten waar we alles uit de kast trekken, mogen we vaak niet bij naam noemen. 

In deze blog proberen we je toch een kijkje achter de schermen te geven. 

Toegangscontrole in branches met een verhoogd veiligheidsrisico

 

Wereldwijd bedienen we branches als defensie, banken en andere financiële instellingen, nationale en internationale beveiligingsorganisaties, overheidsinstellingen, musea, petrochemische industrie, luchthavens, kerncentrales en overige industrieën met een verhoogd veiligheidsrisico.

Voor toegangscontrolesystemen is er een aantal zaken dat de veiligheid van onze klanten beïnvloedt, onder andere:

  • de betrouwbaarheid van onze medewerkers
  • de kwaliteit van onze organisatie
  • en natuurlijk de kwaliteit van onze systemen (hardware, software, support)

Hoe voelt zo’n klant ons aan de tand?

Lees meer over de impact van toegangscontrolesystemen op je business in onze Kopersgids Toegangscontrolesystemen 2020.

Regelmatig lichten klanten onze producten, mensen en organisatie volledig door.

Dagen of weken voorafgaand aan onze afspraak bij de klant leveren mijn collega’s en ik een kopie van onze paspoorten in voor de screening. En ieder van ons heeft ook zijn ‘VOG’ geregeld, de ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ via het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Om het terrein op te komen, vragen sommige klanten ons om vooraf ons kenteken door te geven. En op voorhand ontvangen we dikwijls al een geheimhoudingsverklaring ter ondertekening.

Op naar de meeting. Bij het pand aangekomen mogen we bij de entree onze tassen inleveren voor controle. Onze paspoorten worden gecontroleerd en na alle checks is het wachten tot de beveiliging ons ophaalt.

Bij dit soort organisaties zijn we nooit alleen, zelfs niet als je naar het toilet wilt: er is altijd iemand die je begeleidt in het pand.

Na de kennismakingsronde leggen we allereerst de financiële positie van onze onderneming bloot, overleggen de nodige documenten en lichten we onze processen en certificeringen toe. 

Doe je bijvoorbeeld zaken met kerncentrales in Europa, dan bepalen de VS een belangrijk deel van de beveiligingseisen. Daar moeten wij aan voldoen als we zaken willen doen. Hetzelfde geldt voor havens. Daar is de International Ship & Port Security Facility Code van toepassing. Vrachtwagens, schepen, personeel, en dus ook wij, moeten daaraan voldoen.  In de bouw, installatiebranche en sommige industrieën hebben we een VCA-certificering nodig. We lopen rond in een net overhemd en een jasje, maar intussen liggen de veiligheidsschoenen en helm standaard achterin de auto ;).

Met slijpschijven en hamers onze sluitingen te lijf

 Ook onze producten worden natuurlijk vaak stevig getest. Soms zelfs met bruut geweld.

Onlangs leefde een team van zo’n ’top secret’ organisatie zich met zwaar gereedschap uit op onze electronische sluitingen: slijpschijven, boormachines, hamers, steeds zwaarder materieel werd ingezet.

Met de stopwatch hielden ze op de seconde nauwkeurig bij hoe lang de sluitingen het volhielden, keer op keer. Helaas, het was voor hen nog niet genoeg. Pleister op de wonde was dat geen enkele leverancier deze hoge eisen aan bleek te kunnen. Niet geslaagd en alsnog de beste van de klas :). 

 

Superjachten vervoeren èn beveiligen de rich & famous

Soms komen we in onverwachte branches, met bijzondere eisen.

Een mooi voorbeeld is de luxe scheepsbouw. We hadden er vooraf niet bij stilgestaan, maar het is natuurlijk logisch: superjachten vervoeren de rijksten der aarde. Beveiliging op het hoogste niveau is dus een absolute must.

Bouwers van dergelijke schepen werken zeer vertrouwelijk en wij mogen zelfs tijdens de bouw niet het schip op. Vanwege privacy en veiligheid zijn de eisen hier soms nog strenger dan bij banken. Nederlandse scheepsbouwers zijn populair en omdat we mondiaal werken, hebben altijd wel iemand in de buurt om producten en support te leveren, waar het schip ook aanlegt. 

Natuurlijk is iedere klant anders en niet alles is zo streng beveiligd, maar een uitzondering is het zeker niet. Projecten kunnen bijzonder en groot zijn, soms met tienduizenden sluitingen en verschillende panden binnen één systeem. Maar we doen ook één voordeur van een woning en die familie wil net zo veilig zijn. Die afwisseling maakt ons vak leuk en interessant.

En hoe harder onze klanten ons doorzagen en hoe hoger de eisen, hoe harder we onze kennis, ervaring en oplossingen ontwikkelen. Daar plukken we dus allemaal de vruchten van.