Selecteer een pagina

Hoe Bedoel Je, Retrofit?

feb 10, 2021 | Algemeen, Covid-19, Producten

Retrofit klinkt alsof je je oude garderobe naar je huidige pasvorm laat vermaken. Dat is het niet.

Het is eerder alsof je een bestelwagen koopt maar na een jaar ontdekt dat je toch die bus nodig hebt. En dat je hem dan simpel om kan toveren, zonder snijbrander, lasapparaat en dikke portemonnee. 

In onze snel veranderende wereld is het  lastig vooruitkijken. Dat geldt ook voor je beveiliging. Retrofit is daarom een term om te onthouden.

Je systeem aanpassen zonder gedoe

In onze industrie betekent retrofit bijvoorbeeld dat je kunt omschakelen van een offline digitaal sluitsysteem naar een online beheerd systeem of naar ‘Data on card’. Je kunt software en onderdelen vervangen of upgraden zonder de complete hardware te moeten vervangen of gedoe met licenties.

Een praktijkvoorbeeld: Nieuwe beveiligingseisen door Covid-19

Voor een van onze klanten, een zorginstelling met tientallen locaties, bracht Covid-19 nieuwe uitdagingen voor de toegangscontrole op alle locaties.

Op hun woon-units in diverse plattelandsdorpen staat de voordeur altijd open. De hoofdentree gaat eigenlijk alleen maar ’s nachts dicht, overdag kan je gewoon naar binnen lopen. Tijdens de Corona-pandemie werd dat natuurlijk een probleem.

Op sommige locaties waren de buitendeuren al voorbereid met online beheerde sluitingen. Die konden ze eenvoudig op afstand her-programmeren. Maar op veel locaties was die voorbereiding nog niet gedaan. Toch konden ze ook die snel ombouwen naar online beheer, zonder vervanging van hardware. Dat maakte het beheer direct sneller, gemakkelijker en vooral veiliger. Alles gebeurt op afstand en niemand hoeft er dus met een laptop naartoe. 

Retrofit betekent toekomstvast investeren

Retrofit hoort dus in je pakket van eisen en wensen als je zoekt naar toekomstvaste technologie in een snel veranderende wereld. Het geeft je vrijheid in je keuzes, aanpassingen en in het tempo van uitrol van je toegangscontrolesysteem.

Neem gerust contact op als je er meer over wilt weten.

T: +31 (0)20 654 1882

E: nl-simonsvoss@allegion.com