Selecteer een pagina

Made in Germany: SimonsVoss Verdubbelt Productiecapaciteit

mrt 4, 2020 | Algemeen, Kantoren

SimonsVoss Technologies groeit verder. Deze zomer zetten we een belangrijke stap met de doop van ons nieuwe productiegebouw in Osterfeld (Sachsen-Anhalt), Duitsland.

De bestaande capaciteit van deze productievestiging stamt uit 2013 en was al compleet benut. In 2018 viel het besluit voor de uitbreiding.

Directeur Bernhard Sommer: “We groeien sneller dan gepland. De innovaties van de laatste jaren, zoals de digitale cilinder met deurmonitoring en het elektronische deurbeslag SmartHandle, zijn bijzonder positief ontvangen door de markt.

Hierdoor is uitbreiding van de productie noodzakelijk. Ook het programma MobileKey loopt heel goed. Onze klanten zullen profiteren van de uitbreiding door een hogere productiviteit en snellere levertijden.”

Op 4 april 2019 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw. Sindsdien verloopt de bouw volgens plan.

 

SimonsVoss blijft Made in Germany

Bernhard Sommer is duidelijk over de locatiekeuze en de investeringen voor de volgende bedrijfsfase.

 “Wij voelen onze sterk verbonden met onze kernmarkt. We willen onze maatschappelijke verplichtingen nakomen, bestaande werkplekken waarborgen en nieuwe werkgelegenheid scheppen.

 Met het kwaliteitskeurmerk “Made in Germany” positioneren we ons ook goed in onze exportmarkten met sterke concurrentie.

 

Grote sprong in productiecapaciteit en efficiëntie

Met de nieuwbouw komt voor de productie een extra oppervlak van circa 2.400 m² ter beschikking.

 We investeren hiervoor enkele miljoenen euros in capaciteit en in efficiëntere, snellere en flexibelere productieprocessen. Het resultaat is snellere levertijden en een betere performance bij de uitlevering.

 Daarnaast onderstrepen we onze “Made in Germany” filosofie nog verder met een nieuw centrum voor kwaliteitscontrole.

Investeringen in medewerkerstevredenheid

Met de nieuwbouw investeren we ook verder in de werkomgeving voor de 150 medewerkers in Osterfeld, onder meer via uitbreiding van de sociale ruimten en de kantine.

 “Wij voelen ons ook aan onze medewerkers verplicht,” stelt Bernhard Sommer, ” en willen op dit vlak onze reputatie onderbouwen dat we een aantrekkelijke werkgever in de regio zijn, die een bijzonder werkklimaat biedt.”

 We positioneren ons hiermee sterker op de concurrerende arbeidsmarkt in deze Duitse regio met een grote traditie in hightech-producten.

Kopersgids 2020

Download de nieuwe Kopersgids Toegangscontrolesystemen 2020